K-A-K Energie lab voor jongeren

K-A-K Energie lab voor jongeren

K-A-K, het Energie Lab is een initiatief van Helmie van Zonder Gum en Maryse van Xtra4people. Het is een preventief Lab waar liefde, rust en creativiteit basis is om (kwetsbare) jongeren te emPoweren en maatschappelijke/sociale uitval te voorkomen.

Jongeren willen niet meer zórg, ze willen meer gezién en gehóórd worden! Zij weten zelf wat ze nodig hebben.

Het K-A-K Energie Lab is een ontdekkingsplek waar liefde en rust op zich al hun werk doen en waar creativiteit in iedere vorm mogelijk is. Een plek om te ontdekken waar ze energie van krijgen en een plek om op EIGEN energie te komen. Een plek waar gewerkt wordt met balans en evenwicht vanuit de creativiteit, het gevoel en het innerlijk weten. Geen ellenlange gesprekken, geen documentatie in dikke dossiers, geen diagnose en stempels. We ondersteunen jongeren op deze manier zo vroegtijdig,  in ‘balans en evenwicht’ en het ‘zich lekker in het vel’ voelen.

Hiervoor worden pedagogisch sterke levens-wijze en creatieve begeleiders ingezet. 

We stellen onze ruimtes en tijd ter beschikking (voorlopig een dagdeel) voor jongeren, jongeren die zich ánders voelen, jongeren die het even niet weten, jongeren die niet lekker in hun vel zitten en uitvallers. Hierbij worden we ondersteund door onze jongeren ambassadeurs. We laten ontstaan aan de hand van vragen/ thema's. We luisteren en kijken naar wat zich aandient. Daarna gaan we aan de slag zonder vaste regels en protocollen.

Helmie van de Riet heeft K-A-K Energie Lab in de werkplaats Zonder Gum op de woensdagavonden.

Maryse Rijnbende heeft K-A-K Energie Lab op de woensdagen van 15.00-17.00 uur.

We werken vanuit onze eigen expertise en daarin kunnen uitwisselen.


Ga terug naar overzicht

© 2024
Created by