Nominatie voor de Gezondheids Prikkel

Nominatie voor de Gezondheids Prikkel

Kreatie, Anders en geluK : K-A-K

K-A-K is door ons, Maryse Rijnbende en Helmie van de Riet geïnitieerd, omdat we door ons werk ontdekten dat er nood is onder kinderen en jongeren. Daarover maken wij ons zorgen!
Helmie van de Riet is beeldend kunstenaar, heeft de Kleur rijke werkplaats ZONDER GUM, waar ze creatieve workshops en cursussen geeft aan kinderen en jongeren.

Maryse Rijnbende is agoog en coach en heeft een praktijk waar ze kinderen, jongeren en volwassenen begeleidt met de meest uiteenlopende vragen op emotioneel, mentaal en spiritueel gebied.

K-A-K is een laagdrempelig initiatief mét en vóór kinderen en jongeren uit Horst aan de Maas.
Kinderen en jongeren kunnen vastlopen door uiteenlopende oorzaken. Dit kan weerslag hebben op o.a. hun algemeen welzijn en hun gedrag. De signalen zijn vaak al te zien in de thuissituatie en/of in het onderwijs.

Ze willen niet meer zórg, ze willen juist gezién, gehóórd en begrepen worden! En zij weten vaak zelf heel goed wat ze nodig hebben.
Binnen K-A-K geeft het kind/de jongere de richting aan, wij scheppen de voorwaarden waardoor ze zichzelf kunnen zijn.
We zoeken samen naar een passend pakket. Vanuit onze samenwerking kunnen we een breed pakket aan mogelijkheden en combinaties aanbieden. Onze expertise ligt op het vlak van tekenen, schilderen, kunstzinnig werk, psycho-sociaal en energetisch werk. Voor ons is positieve gezondheid de rode draad en daaronder verstaan we ‘de beweging naar lekker voelen, bewustwording, ontwikkeling en ontplooiing’. Waar nodig trekken we mensen aan met aanvullende kwaliteiten en werken we uiteraard ook samen met ouders.

Bij K-A-K vinden kinderen en jongeren ontspanning, voelen ze zich thuis, is er veiligheid en openheid. Deze voorwaarden en het passende pakket zijn de basis om emotionele, sociale en maatschappelijke uitval te voorkomen.

intussen is K-A-K al gestart met het project ‘Energie Lab’. Het Energie Lab vindt plaats op vaste tijden. Het Energie Lab is een plek waar gewerkt wordt met balans en evenwicht vanuit kreativiteit.

Op korte termijn gaan we nieuwe K-A-K projecten opzetten voor het welbevinden van kinderen en jongeren. Op langere termijn willen een grotere beweging initiëren waarbij we vragen uit de gemeenschap kunnen meenemen.

Om bovenstaande te kunnen vormgeven krijgt K-A-K een rechtsvorm zodat we ook subsidies kunnen aanvragen.

Helmie en Maryse

 


Ga terug naar overzicht

© 2024
Created by