Persoonlijke ontwikkelingstrajecten

Persoonlijke ontwikkeling is een doorlopend holistisch proces van bewustwording. Lichaam en geest horen bij elkaar. Het lichaam geeft signalen als er iets niet in balans is. Het is de kunst om daar naar te luisteren. Persoonlijke ontwikkeling is gericht op het bereiken van een hoger niveau van persoonlijk welbevinden. Binnen ons aanbod zie je steeds terug komen:

 • bewust worden van lichaam, gevoel en geest
 • innerlijke stem
 • innerlijke rust
 • eigen unieke waarde
 • eigen regie
 • aarden
 • omgaan met blokkades, angsten, gedachten, overtuigingen en emoties
 • veerkracht 
 • met soepelheid aangaan van de flow van het dagelijks leven met al haar facetten.

Door hiermee aan de slag te gaan, groeit het welbevinden. Je gaat je gezonder, gelukkiger, fysiek en mentaal sterker voelen met meer emotionele veerkracht en spiritueel vertrouwen. 

Traject 1: 1 op 1

Je kan kiezen voor één op één begeleiding/coaching, waarbij je in een veilige setting jouw vraag en pad helder krijgt. Veel mensen die met ons in contact waren of zijn, zijn (hoog)gevoelig en hebben vage ondefinieerbare klachten. Uiteraard werken we met dit gegeven, om jou te ondersteunen om zo helder en krachtig mogelijk te worden. We werken op maat met dat wat zich aandient. Je vertraagt, wordt stil en komt in beweging in jouw richting. We faciliteren het proces met alles wat daarvoor nodig is.

Lees meer over begeleiding    Lees meer over coaching

Traject 2: Workshop

Om een moment voor jezelf te hebben en om kennis te maken met onze werkwijze, kan je de workshop 'Activeer je innerlijke stem' volgen. In korte tijd vertraag je en wordt het stil in je hoofd. Je maakt contact met het hart. In de liefdevolle stilte van het hart kan de innerlijke stem zich laten horen, als je luistert. Je zet een persoonlijke vraag in gang en krijgt inzichten.

Bekijk de agenda

Traject 3: Challenge

Jouw uitdaging!

Doe mee aan de Kleuren Challenge en doorloop een heel programma, gebaseerd op kleuren en hun werking. 8 weken lang, iedere week een nieuwe kleur in jouw mailbox. Je krijgt uitgebreide informatie en wordt stapsgewijs meegenomen in de helende werking van de kleuren.

De Challenge start meerdere keren per jaar. Zie ook Facebook/evenementen 

Ja, ik doe mee!

Traject 4: Kleurrijk naar jouw Essentie

Maak de reis van je leven met kleur. Thema's dit jaar voor onze persoonlijke ontwikkeling zijn: expansie, optimisme, enthousiasme, eerlijkheid, filosofisch, spiritualiteit, toekomstgericht, overtuigd zijn van en in jezelf en van het leven genieten. Dit past precies bij de kleuren reis die je gaat maken.
2019 is een jaar van doorleven, doorvoelen, bewust worden en in-zicht. Pas als je weet wat je niet meer wilt en hoe je het anders wilt, kun je er stappen op ondernemen. Het wordt dit jaar echt niet allemaal super makkelijk, het kan voelen als gelouterd worden. Keer op keer krijgen we ervaringen om van te leren. Als we het begrijpen op de ene laag, komt de volgende te voorschijn in een diepere verbinding met onszelf. Ons innerlijk weten wordt geactiveerd door deze ervaringen.
We gaan meer en meer beseffen in welk keurslijf we zitten, welke normen en waarden we ons eigen hebben gemaakt, welke regels we onszelf en anderen opleggen en wat we allemaal moeten van onszelf.
In 2019 kunnen we alles wat niet meer past, wat oud en klaar is, wat ons klein houdt, met onze hogere intentie loslaten. Voor de buitenwereld is dit niet meteen zichtbaar, maar van binnen, in de binnenwereld gebeurt veel. Het wordt het steeds lichter en duidelijker. Het kleuren licht gaat in ons schijnen!
Wij mogen stralen!

Waarom:

Wil jij mee met de energie van 2019 en verder doorgroeien, loop jij tegen thema’s aan in je leven, heb je het idee dat het niet stroomt, zit je niet lekker in je vel, wil je dichter bij je gevoel en intuïtie komen, wil je stappen maken maar weet je niet hoe of waarheen of ben je gewoon heel nieuwsgierig… vraag dan een kennismakings gesprek aan voor ‘Kleurrijk naar jouw Essentie’.

Wie: 

Voor iedereen die zijn/haar bewustzijn wil vergroten en vanuit zachtheid wil groeien.

Wat:

Wat gaan we doen? We werken gedurende de hele periode aan de hand van een leidraad van kleuren en de thema’s van de kleuren door jouw eigen thema’s heen. Daarbij zetten we voor de bewustwording, inzicht en verwerking, het tekenen, de paarden, oefeningen en gesprek in. Alles zo afgestemd dat je er thuis weer mee verder kan en je in jouw tempo jouw eigen stappen kan maken naar lekker in je vel, stromen, vanuit je gevoel handelen, rust, ruimte en blijdschap ervaren.

Praktisch: 

We werken binnen in onze praktijkruimte, buiten in de tuin en bij de paarden. Voor dit traject heb je geen kennis, tekenkunsten of opleiding bij paarden nodig. Om de 3 weken komen we een middag bij elkaar. De 2 weken zijn nodig om inzichten te vergaren en te verwerken en 1 week om in te integreren.

De reis is verdeeld in 2 blokken. Na het eerste blok kan je er voor kiezen om door te gaan naar een hoger level.

 • Blok 1 Traject 1: 4 middagen 13.00-16.30 240 euro (60 euro per keer)
 • Blok 2 Traject 2: 4 middagen 13.00-16.30 240 euro (60 euro per keer)

Bij minimaal 4 deelnemers gaat deze training starten.

Mail naar maryse@xtra4people.nl om een vrijblijvend gesprek aan te vragen.

© 2019
Created by